Wat zit er in je voorraadkast

Wat zit er in je voorraadkast

Ik zal de scène voor je uitbeelden. Je gaat naar een vriendin die een maand in het Caribisch gebied is geweest. Ze vertelt je dat ze daar heerlijke gerechten heeft geleerd en nodigt je uit. Dus ga je naar haar toe in afwachting van iets als Jerk chicken, Pisca hasa crioyo, stoba, en de lijst gaat maar door. Je hebt rondgereisd, dus je bent je redelijk bewust van Caribische eten.


En dus serveert je vriendin je het diner waar ze uren aan heeft besteed. Het ziet er allemaal heel verrukkelijk uit, dus er kunnen punten bij voor de aankleding. Je zegt bij jezelf: Natuurlijk, elke hap moet lekker zijn." Omdat dit een kenmerk is van de Caribische keuken. Maar nee, in werkelijkheid was het een mondvol teleurstelling die al je verwachtingen verpeste. Je geeft het nog een tweede kans, maar helaas de tweede kans maakte het niet lekkerder.


Nu bestrooi je je eten als geen ander met zout en peper, stilletjes aan het zeuren dat je alles op je bord moet eten omdat je niet onbeleefd wilt zijn.

Je richt je ogen naar je vriendin en vraagt je af of ze misschien iets heeft geproefd in haar eten. Maar haar gezicht verraadde niets. Ongelooflijk! Zat ze daar te genieten van haar maaltijd? Met echt genot? Je kauwt op dit voedsel, terwijl je vermoedt dat je vriendin het enige is die het gekookt heeft.


Toen stelde je vriendin plotseling de gevreesde vraag. "Wat vind je er van?" Je slikt het eten nerveus door. Je wilt niet liegen. 

Met tegenzin, geef je een beleefd, maar eerlijke antwoordt dat hun eten niet lekker smaakt!


Opgelucht dat je vriendin hiervan op de hoogte is, schenk je haar een bemoedigende glimlach. Jullie hadden een lach moment met elkaar met de geblunderde maaltijd, en het was op dit moment dat je je eigen kook fouten besprak, omdat sommige ingrediënten niet eenvoudig te verkrijgen waren. En hier heb je haar kennis laten maken met E-toko, die je de middelen gaf om boven de as van saaie maaltijden uit te stijgen en naar nieuwe smaakvariëteiten te ontdekken.


Beste lezer, we zijn ons allemaal bewust van wat er fout ging. Het geheime wapen voor alle eilandgerechten. Eilandbewoners weten dat een maaltijd niet Caribisch kan worden genoemd als deze niet goed gekruid is. Zonder kruiden zou het eten flauw van smaak zijn. Dit begrijpen we goed.


E-toko heeft een uitgebreide collectie die aan je verwachtingen zal voldoen. Kruiden zoals Badia Complete Seasoning, Favora Consome De Pollo, Goya Adobo All purpose seasoning, Badia Jerk Seasoning Jamaican style en de lijst gaat maar door.  Ervaar ons gerust op https://www.e-toko.nl/

Het is net of je in een supermarkt op een eiland binnenstapt, zonder dat je er ooit een voet buiten hebt gezet. E-toko vindt dit belangrijk, maar alleen als een soort kennismaking met de cultuur van het eiland. We hebben een breed assortiment van goederen, maar laten we onze concentratie richten meer op het eten.


Eten is meer dan alleen voor consumptie.

Eten is net als een brug. Eten verbindt ons met cultuur. Eten verbindt ons met thuis. Eten verbindt ons met de gemeenschap. We komen allemaal bij elkaar terug door eten. En daarom moet eten lekker zijn.


Echter, ik zou dit willen toevoegen. E-toko hoopt dat je gehecht bij ons zult voelen door onze eilandgerechten te proberen. Deze exotische ingrediënten zullen uw smaakpapillen naar de tropen brengen. Dus, onze volgende vraag is... 

Wat zit er in je voorraadkast?

Een nette kast is niet voldoende.


Als je houdt van Caribische gerechten, moet je bepaalde kruiden en specerijen in huis halen.

Rice and peas is een simpel Caribisch gerecht, maar je hebt wel wat producten nodig die je misschien niet in je voorraadkast hebt, zoals ingeblikte kokosmelk en bonen of erwten. Stel je voor dat het gepaard gaat met "plantain" en "coleslaw" en "oxtail".


Het zou me verbazen als je maag nu niet gromt. Wanneer je deze producten in huis hebt, kun je deze gerechten maken.


En voor degenen die hun kleine eiland hebben verlaten om in het buitenland te gaan wonen, kan ik me de moeilijkheden voorstellen. Nieuwe mensen, nieuw weer, nieuwe taal, zelf wonen, familie en vrienden oceanen apart, het is onvermijdelijk om je een vreemdeling te voelen die in een vreemd land leeft.


In je situatie heeft een bekend gerecht een andere betekenis.


Zoals eerder vermeld, kan het vinden van ingrediënten in supermarkten een hele taak zijn. E-toko heeft het makkelijker gemaakt door alles wat je zoekt direct beschikbaar te maken (waardoor je voorraadkast makkelijker aangevuld kan worden). Als het een bekend gerecht is, kun je meteen terugkeren naar je eilandje. Ik kan me voorstellen dat de geuren, en de smaak geeft je een gevoel van thuis en trotsheid terwijl je het gevoel van heimwee verlicht. Namens E-toko wil ik aan je zeggen dat het beter wordt. Maak je geen zorgen.


Caribisch eten heeft een bepaalde reputatie. Het is een mix van verschillende culturen, geschiedenissen, volkeren, allemaal versmolten tot een heerlijk gerecht. Het voedsel is een brug, zoals ik eerder heb gezegd. Dit is een brug naar onze geschiedenis, onze gemeenschap en de verhalen van verschillende culturen en volkeren die onze eilandkeuken beïnvloed hebben. 

Eten verbindt ons allemaal. Dat is inderdaad een aantrekkelijk gezicht. Net als kruiden in een voorraadkast zijn wij als individuen allemaal verschillend. Samen maken we er een culinair "delight" van. Samen maken we een mooie gemeente.


We hebben lokale ingrediënten die we met anderen willen delen, en laten zien hoe ze kunnen worden gebruikt voor unieke smaken. Hiermee zul je een lijst kunnen samenstellen van Caribische basiskruiden en meer die ons eten zo smaakvol en divers maken. Met andere woorden, we geven je een lijst met absolute must haves in je voorraadkast, als je Caribisch eten wilt koken.


Als we onze verschillende smaken verenigen in de maaltijden die we bereiden, zullen we ontdekken hoe rijk die kunnen zijn. Een hapje van zo'n maaltijd zal ons transporteren naar een zonnige dag, waar we onder een kokospalm zitten in de schaduw, met het blauwe water van de zee en het witte zand van het strand om ons heen.


Dus blijf alstublieft op de hoogte!


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd